Zeynep Karabacak

Bir insanın günde ortalama 35.000’e yakın karar aldığı düşünülüyor. Hangi yöne yürüyeceğinizden hangi kelimeleri kullanacağınıza dair aldığınız ve uyguladığınız kararlar bu kadar çoksa, acaba düşünüp de uygulamadıklarınızın sayısı nedir?

Zeynep Karabacak, Iskarta adını verdiği bu serisinde rafa kaldırdığı bazı fikirlere ikinci bir şans vermeyi amaçlıyor. Karanlık fakat esprili bir masal gibi okunabilecek seride, bazı imgelerin gölge yanımızla nasıl etkileşime girdiğine dair ipuçları okunuyor. Televizyondaki bir görüntü ya ekranın dışına taşabilseydi? Ya dolunay önünden zeplinlerin geçip dünyaya baktığı bir pencere olsaydı? Karabacak’ın 2D animasyonları, beklenmedik görsel ve işitsel öğeleri bir arayan getiren örneklerden oluşuyor.

It is thought that a person makes an average of almost 35,000 decisions per day. If there are so many decisions you make and implement — from which words to use to which direction to walk — what is the number of those we think about but do not follow through?

Zeynep Karabacak aims to give a second chance to some of the ideas she shelved in this series called Discards.  The series, which can be read like a dark but humorous fairy tale, contains clues about how some images interact with our dark side. What if an image on a TV could protrude beyond the screen? Or what if the full moon was a window across which airships sailed and peeked at the world? Karabacak’s 2D animations consist of examples that bring together unexpected visual and auditory elements.