Gökberk Arslan, fotoğrafı, bir anın belgelenmesinden öte, hayata dair sorgulamaların derinliğini yansıtabileceği bir araç olarak benimsiyor. Olanı olduğu gibi gösterdiği, müdahaleden ve çabadan uzak fotoğraflar çekiyor.
25 fotoğraftan oluşan bu çalışma, farklı zamanlarda, farklı kameralarla çekilmiş karelerden oluşsa da bütüncül bir bakış talep ediyor. Arzu ve ölüm arasındaki yüklü çekişmenin sanatçının objektifine yansıdığı anları, adeta piksellerine ayrılmış tek bir fotoğraf olarak görüyoruz. Ölüm ve yalnızlık korkusuna karşılık yerini bulmuş arzuların ifadesi, bu iki kavram arasındaki sorgulamalar arasında bir köprü niteliği kazanıyor.
Gökberk Arslan embraces photography as a tool through which he can reflect the depth of questions about life rather than documenting a moment. He takes photographs in which he shows it as it is, far from interference and effort.
This work, which consists of 25 photographs, demands a holistic view, even if it consists of frames taken at different times with different cameras. We see the moments when the great rivalry between desire and death is reflected in the artist’s lens as a single photograph divided into pixels. The expression of desires that have found their place in response to the fear of death and loneliness becomes a bridge for the interrogation between these two concepts.